Gårdar Stockholm

GÅRDAR STOCKHOLM

Fina gårdar i närheten av Stockholm

Söker du ett intressant utflyktsmål i närheten av huvudstaden? Det finns en mängd fina och sevärda gårdar i Stockholm som är väl värda att besöka. En gård är ett relativt vitt begrepp som innefattar såväl herrgårdar som lantgårdar med jordbruk. Gårdstyperna är nära besläktade då herrgården förr var en större typ av bondgård som beboddes av en adelsman. Sedan 1700-talet har begreppet herrgård kommit att bli vidare då även de som var ofrälse började uppföra ståtliga byggnader med vackra trädgårdar. Arkitekturen har även den gått från att vara relativt enkel till en mer ståtlig stil.

Vi på Gården Stockholm är inte bara specialiserade på gårdar för konferens och fest, här ger vi tips om allt från museer till bed and breakfast och 4H-gårdar i Stockholm.

Werribee Mansion Gardens
Friends in museum

Gårdar med museum nära Stockholm

Bland alla gårdar i Stockholm är Millesgården den mest kända. Där finns en konsthall, skulpturpark och restaurang. Konstnäre Carl Milles hem har varit öppet för allmänheten sedan 1936 och ligger endast 20 min från Stockholm City. Ett annat tips för en helgutflykt är Ekermanska gården. Där anordnas konserter och man har ett verktygsmuseum med föremål från Långholmen.

Den som vill göra museebesöket på Ekermanska gården ännu intressantare kan boka en privat visning mot en mindre kostnad. Även Ekermanska gården bjuder på teateraftnar och olika evenemang. ” Jul i vårt hus ” är gårdens välbesökta julmarknad som brukar hållas inomhus varje år i december.

Gårdar Stockholm med övernattning

Söker du idéer för en weekend i rofyllda omgivningar? Vi på Gårdar Stockholm har gått igenonm utbudet av gårdar som gjorts om till boutiquehotell och bed and breakfasts. Siggesta Gård kombinerar upplevelsen av en bondgård i Stockholm med herrgårdsliv. På gården finns alpackor och man har ett exklusivt hotell och en restaurang med närproducerad mat.

För den som inte vill hyra gård Stockholm utan söker en herrgårdsupplevelse i det mindre formatet kan Högberga Gård vara ett trevligt alternativ. Det anrika hotellet erbjuder en mängd olika paket som innefattar herrgårds- och spa-weekend. Många gårdar med hotell, som Smådalarö Gård, ligger i Stockholms skärgård med direkt närhet till bad och båtliv.Gårdar som du når på 20 minuter från Stockholm

Gårdar att besöka med familjen

För barnfamiljer är gårdar med djur ofta självklara utflyktsmål. Vi kan tipsa om flera uppskattade 4H-gårdar i Stockholm. Stora Skuggans 4H-Gård, Björklunds Hage 4H och Spånga By 4H-Gård är några exempel på platser där barn kan klappa, mata och lära sig mer om djur. Totalt finns det tio 4H-gårdar i huvudstaden. Många av dem ligger i direkt anslutning till innerstaden.

Det finns även andra gårdar i Stockholm som passar barnfamiljer. På Lidingö ligger Elfviks Gård. Här finns får och andra djur. Dessutom erbjuds en mängd altiviteter som osteri och ljusstöpning. Man kan även se hur fårskinn garvas och konsthantverk förevisas. Gården tillverkar ekologiska produkter och man har även en vintagebutik med möbler till försäljning.

Cute toddler girl and mother having fun on a black horse ride enjoying family weekend on a beautiful